Studium der Lebensmittelchemie an der Universität Hohenheim/Stuttgart
Bachelorarbeit am Institut für Lebensmittelchemie der Universität Hohenheim
Masterarbeit am Institut für Lebensmittelchemie der Universität Hohenheim
Veröffentlichungen:
Poster:
48. Deutscher Lebensmittelchemikertag
16. -18. September 2019, Dresden/Deutschland
Franziska Müller, Melanie Hogg, Walter Vetter: Valuable furan fatty acids in soybeans and soy products.
48. Deutscher Lebensmittelchemikertag
16. -18. September 2019, Dresden/Deutschland
Franziska Müller, Melanie Hogg, Walter Vetter: 3,4-Nonmethylated furan fatty acids: new indicator compounds for lipid peroxidation.
17th Euro Fed Lipid Congress
20.-23. Oktober 2019, Sevilla, Spanien
Franziska Müller, Melanie Hogg, Walter Vetter: Valuable Furan Fatty Acids in Soybeans and Soy Products.
2021 AOCS Annual Meeting & Expo
03.-14. Mai 2021, online
Franziska Müller, Melanie Hogg, Walter Vetter: Furan fatty acid profiles provide insights into quality of soy products.
Artikel:
Marco Müller, Melanie Hogg, Kerstin Ulms, Walter Vetter (2017):
Concentrations, stability and isolation of the furan fatty acid 9-(3-methyl-5-pentylfuran-2-yl)-nonanoic acid (9M5) from disposable latex gloves.
J. Agric. Food Chem. 65: 791-7925 (DOI: 10.1021/acs.jafc.7b02444)
Franziska Müller, Melanie Hogg, Walter Vetter (2020):
Valuable furan fatty acids in soybeans and soy products.
Eur. Food Res. Technol. 246: 1383-1392 (DOI: 10.1007/s00217-020-03497-w)
Vorträge:
Arbeitstagung des Regionalverbandes Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft,
05. - 06. März 2019, Stuttgart Hohenheim/Deutschland
Franziska Müller, Melanie Hogg, Walter Vetter: Furanfettsären in Soja und Sojaprodukten.
17th Euro Fed Lipid Congress,
20.-23. Oktober 2019, Sevilla, Spanien
Franziska Müller, Melanie Hogg, Walter Vetter: 3,4-Nonmethylated Furan Fatty Acids: New Indicator Compounds for Lipid Peroxidation.